Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dýňová polévka

Zpět
  • Autor: Petrajda
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kousek masoxu, kousek čerstvého zázvoru

Energetická hodnota celkem: 1948 kJ

Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 57, SAFA (g): 2, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 325 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Zralou dýni zbavíme semen a oloupeme ji, nahrubo nastrouháme nebo drobně pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, dýni na něm osmahneme a vsypeme lžíci hladké mouky. Zalijeme vodou, přidáme strouhaný čerstvý zázvor nebo česnek a vaříme do změknutí dýně (10-15 minut). Chceme-li polévku obzvlášť jemnou, rozmixujeme ji.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 08. 2017 08:41
Výborná
29. 09. 2015 13:00
Pokud používáte hokaido není třeba loupat. Rozvari se.
17. 02. 2015 18:31
Dýňovou polévku milujeme, dávám na začátku s dýní i cibuli, nezahušťuji moukou, jen rozmixovanou dýní. Kořením čessnekem a pepřem, přidávám zakysanou smetanu. Do talíře ješte petrželku nebo koriandr a trochu parmezánu nebo jiného výrazného sýra. S celozrným chlebem jako večeře nebo lehký oběd.

Naši partneři